Volg ons:       

Hoe werkt het?

Zorgpony.nl biedt dier ondersteunde activiteiten en therapieën op zorglocaties voor ouderen aan. Het bezoek van onze pony's wordt ingezet als activiteit, maar kent therapeutische waarden. Dit is een dunne lijn in de dierondersteunende zorg met ouderen.

Praktisch gezien komt zorgpony.nl bij uw locatie op bezoek! Zijn onze zorgpony's getraind om zich in huiskamers, eigen kamers en activiteitenruimten te bewegen. De dames Oprah en Lola maken contact met de bewoners. Rollators, rolstoelen en bedden zijn geen probleem. Iedereen kan en mag mee doen aan het contact met de pony.

Aaien, praatje maken en geprikkeld worden zijn de basis zaken die aan bod komen. Vanuit daar kijken we individueel verder.

Om meer over de inhoud van onze bezoekjes te weten te komen kunt u lezen in de tabbladen van de kennisbank.

Zorgpony.nl werkt volgens de IAHAIO richtlijnen.

Veel gestelde vragen....

De pony's dragen schoentjes. Is dat niet zielig?

Nee, dat is niet zielig. Wetende dat ze de schoenen dragen om grip te houden op de gladde vloeren in de zorginstellingen! Ook hebben ze de schoenen aan uit hygiene oogpunt. De schoenen gaan buiten weer uit en zijn dus alleen voor binnen.

Gaan de pony's ook in de lift?

Ja, onze pony's kunnen de lift gebruiken. Dit vinden ze ook niet erg en het is zeker niet zielig. Ze worden bij elke lift-rit beloond met lekkernij. Daardoor vinden ze de lift juist erg leuk om te doen! En.. zorgen we ervoor dat we ook naar hoger gelegen afdelingen kunnen. Zodat verpleging de mensen niet hoeft weg te brengen. Dan kan verpleging zelf mee genieten van de momenten die hun bewoners beleven! Geen extra werk dus.

Waarom pony's?

De pony's hebben een voor iedereen bereikbare hoogte. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat er minder mensen angstig zijn voor paarden/pony's.

Wat als ze hun ontlasting laten lopen?

Tja... helaas gebeurt het wel eens dat onze pony's (met name) een poepje laten vallen. Dit doen ze omdat pony's geen spanningen kunnen vast houden. Poepen is hun manier van spanningen los te laten. Vaak zijn dit spanningen die ze opdoen in contact met bewoners. Niet omdat ze hun werk spannend of stressvol vinden. Natuurlijk zorgt de zorgpony begeleider ervoor dat de ontlasting opgeruimd wordt en de vloer ontsmet.

EN.... Onze pony's worden met regelmaat door de dierenarts gecontroleerd op vanalles. Ze zijn MRSA vrij en hebben een gezondheidsverklaring.