Volg ons:       

Onze Missie

Het zou voor iedereen mogelijk moeten zijn om toegang te hebben tot het contact met dieren...

Zorgponý.nl is een initiatief van Anika Ketelaars. Paarden en pony’s lopen als een rode draad door haar leven.


“Ik kan het me niet voorstellen dat ik ooit zonder paarden of pony’s kom te leven. Maar ik realiseer me dat het wel realiteit kan worden als ik zorg nodig ga hebben.”

Anika heeft jaren ervaring in de zorg. Waarin ze gezien heeft dat dieren gemist worden door zorgvragers, desondanks dat dieren vaak een grote rol in iemands leven hebben of kunnen spelen.
Het is uit allerlei praktische oogpunten dat er geen of nauwelijks dieren in een instelling kunnen verblijven. Dat begrijpt Anika zeker. Verpleging, begeleiding of andere functies in een instelling hebben nauwelijks de tijd om ook nog dierverzorging te bieden wanneer om welke reden ook de eigenaar het even niet kan.

“Ik wil graag iets doen aan het gemis van dieren, daardoor is Zorgpony.nl ontstaan.”


Zorgpony.nl heeft specifiek voor pony’s gekozen. Er is goed over nagedacht waarom we voor pony's hebben gekozen, verteld Anika.

“In onze regio zijn onder andere veel ouderen opgegroeid op het plattelandse. Ouderen hebben vaak de prachtigste verhalen over vroeger als ze in contact komen met de pony. Het haalt veelal mooie en blije herinneringen op”.


Daarnaast hebben pony’s ook nog de voordelen van hun hoogte, ze zijn voor iedereen bereikbaar. En ze prikkelen actiever de zintuigen van ouderen.

Presentatiefilm

In het filmpje hieronder, is in beeld gebracht hoe we met onze zorgpony's Oprah en Lola werken. En wat voor mooie momenten zij creeëren met ons.